Jännittääkö? Pelko hallintaan


Aavasto Kari, Kaulio Pia, Syrjälä Sirpa
Minerva Kustannus 2008

* * * * *

Alkuvuonna 2008 olimme jännittäjien vertaisryhmän vetäjän Sirpa Syrjälän ja näyttelijä Ria Katajan kanssa Inhimillinen Tekijä –ohjelmassa puhumassa jännittämisestä. Nauhoitusten jälkeen Sirpa sanoi, että tästähän saisi kirjan. Minä nyökkäilin automaattisesti. Jossain vaiheessa Sirpa sanoi saman uudestaan. Minä edelleen nyökkäilin. Vasta kolmannella sanomisella minulla sytytti. Kyllä, tästä saisi kirjan, ja tosiaan, minähän teen kirjoja!

Loppu kävi nopeasti. Minerva Kustannus tarttui aiheeseen heti. Sirpa ja Kari kirjoittivat henkilökohtaiset tarinansa, ja molemmilta irtosi myös paljon käytännön keinoja tärinöiden selättämiseen. Iloksemme saimme myös Ria Katajalta tekstiä hänen omista kokemuksistaan. Minä paloittelin ja kokosin tarinat ja kirjoitin välitekstejä. Kirjan ensimmäinen versio oli valmiina jo alkukesästä, ja painosta se tuli syksyllä. Tämä oli ylivoimaisesti nopein kirjaprosessini.

 Inhimillinen Tekijä –ohjelmassa Ria Kataja, Sirpa Syrjälä ja minä. Haastattelijana oli Anne Flinkkilä. Linkki ohjelman sivulle: http://yle.fi/inhimillinentekija/juttu.php?tunnus=461

 

Väsynyt mutta iloinen tekijätiimi julkaisutilaisuudessa syksyllä 2008.

 

Aamulehden arvostelu

Pia Kaulio

Laillistettu psykologi
Terveyspsykologian lisensiaatti
Kouluttaja ja kirjailija